Ставил 4 парчиња домат на земја, а потоа го добил ова (Видео)

Откако ќе го погледнете овој трик, ќе посакате да го пробате и сами. Еве како да одгледувате органски домашни домати на едноставен начин.

Процесот е многу едноставен. Од само еден домат, поточно 4 парчиња ќе добиете и до 60 млади корења.

Сè што треба да направите е да го исечете доматот на кругови со дебелина од неколку милиметри, наредете ги парчињата во подготвена земја во саксија и прекријте со еден слој земја.

Редовно заливајте наредните две недели и вашето домашно производство ќе започне.

Деталите за одгледување на домати погледнете ги во ВИДЕОТО во прилог:

https://youtu.be/cLfpeUtyDII