Да не бидете како „балон“: 6 намирници кои намалуваат надуеност

Надуеноста на стомакот може да биде проследена со болки.

Доколку имате проблем со надуеност, овие шест намирници ефикасно ќе ги решат стомачните проблеми и непријатното чувство.

Банани – калиумот во бананите го регулира задржувањето течности кое го предизвикува натриумот во храната.

Јогурт – пробиотиците во јогуртот содржат добри бактерии кои помагаат во варењето и елиминираат надуеност.

Билен чај – има смирувачко дејство и ја ублажува надуеноста.

Краставица – природен диуретик, а содржи и висок процент на вода.

Папаја – ова егзотично овошје има лаксативно дејство.

Ориз – оризот содржи јаглехидрати кои лесно се варат, што ја намалува количината на гасови во стомакот.