Од оваа намирница косата расте неверојатно брзо

Сакте косата да ви порасне што побрзо? Ви предлагаме трик кој го практикуваат жените од Јапонија.

Потребно е само косата да ја измиете со оризова вода и таа ќе расте многу побрзо од обично, тврдат оние кои пробале.

Наводно, водата која останува после готвење ориз поттикнува раст на косата, го зајакнува влакното и го подобрува здравјето на кожата на главата.

Откако ќе ја измиете косата со шампон, оризовата вода измасирајте ја во кожата, па потоа низ косата сè до краевите.

Оставете ја косата така натопена 10 минути, па измијте ја со обична вода.