Ги јадете често поради одличниот вкус, но не сте ни свесни што му прават на вашиот организам

Кикириките имаат одличен вкус, а богати се со масти, протеини и други здрави хранливи состојки.

Предностите на кикириките се различни, па секако треба да ги додадете на листата секојдневни намирници. Меѓутоа, поради содржината на мастите и калориите кои ги имаат кикириките, не би требало да претерувате.

Овие 12 својства на кикириките ги прават доста корисни за вашето здравје и убавина.

1. Добри се за здравјето на срцето; 2. Ја зајакнуваат енергијата ; 3. Помагаат при слабеење ; 4. Помагаат во борбата против рак

5. Спречуваат камен во жолчката; 6. Го подобруваат помнењето ; 7. Помагаат во борбата против депресија ; 8. Добри се за здравјето на бремени жени

9. Спречуваат Алцхајмерова болест; 10. Ја прават кожата блескава и затегната ; 11. Го спречуваат губењето на косата ; 12. Спречуваат бори и стареење