Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Фејсбук воведува нова опција која на многумина ќе им се допадне

Најпопуларната социјална мрежа Фејсбук многу брзо ќе нуди опција за креирање на таен профил за запознавање.

Оваа вест ја потврди и основачот на Фејсбук, Марк Цукерберг.

Имено, Цукерберг на последната прес-конференција ја споменал платформата во самиот Фејсбук и рекол дека новата алатка нема да служи само за необврзувачко запознавање, туку и за креирање за вистински врски.

Платформата ќе биде достапна за сите, а на корисниците е да одлучат дали сакаат активно да ја користат или не.

Цукерберг нагласи дека профилот ќе биде заштитен со многу сигурности аспекти.