Забранета реклама за BMW: Еве што е спорно во спотот (Видео)

Британската агенција за рекламни стандарди (ASA) повторно забранила една реклама за автомобили.

Овој пат на нивна мета се нашол BMW. Причината: Баварците сакале да ја покажат предноста на xDrive погонот на сите четири тркала. Меѓутоа, британските цензори дошле до заклучок дека огласот прикажува „опасно, брзо и неодговорно возење“.

Во ASA забележале дека некои сцени можат да ги наведат возачите на загрозување на своите и животите на другите учесници во сообраќјот.

Покрај тоа, не им се допаднало што xDrive е претставен како систем кој е развиен за уживање во опасно возење, наместо да претставува придонес за безбедноста.