Нов закон: Ако сакате да гледате порно ќе мора да го скенирате пасошот

0 Shares

Новиот закон во Велика Британија налага граѓаните да ги скенираат пасошите и личната карта,  а дури потоа ќе смеат да гледаат порно видеа.

Британија на ваков чекор се решила за да ги заштити малолетниците од порнографски содржини.

Законот би требало наскоро да стапи на сила.

За да се задоволат дел од критичарите кои велат дека е проблематично скенирањето на личните документи и нивната циркулација онлајн, поради што се разгледува решение да се купуваат и пропусници за порно, на кои ќе има специјален код кој корисниците ќе можат да го внесат во пребарувачот кога ќе поскаат да гледаат порнографија.

0 Shares