Хрватска го презеде претседавањето со Советот на Европа

0 Shares

Хрватска од денеска го презеде претседавањето со Советот на Европа, првпат откако стана негова членка пред 22 години. Хрватска го презема претседателството од Данска, а по шест месеци ќе ѝ го отстапи на Финска.

Во моментот Советот на Европа има 47 членки – сите земји во Европа, со исклучок на Белорусија.

0 Shares