Гостивар в понеделник ќе остане без вода

Гостиварци в понеделник ќе останат без вода. Од Општината наведуваат дека поради изведување на работи кај пречистителната станица, водоснабдувањето во Гoстивар ќе биде во прекин.

„Поради изведување на работи кај пречистелната станица во село Вруток, градот и во селата што се снабдуваат со вода од градскиот водовод, водоснабдувањето ќе биде во прекин“, соопшти Општината.

Од таму наведуваат дека бараат разбирање од граѓаните.