Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Утре истекува рокот на акцијата за исплата на заостанати долгови за вода на рати без камата

Од „Водовод и канализација“ потсетуваат дека утре истекува рокот за можноста за исплата на заостанатиот долг за вода на повеќе месечни рати.

„Ги повикуваме сите корисници кои имаат долг да ја искористат оваа можност. Корисниците на услугите на ЈП ‘Водовод и канализација – Скопје’, кои имаат заостанат долг за вода (по основа на тужени сметки и редовни сметки) имаат можност да го платат на рати и без пресметана камата за задоцнето плаќање.

Физичките лица и правни лица може да го исплаќаат својот долг со склучување договор до 24 месечни рати во зависност од висината на долгот“, соопштуваат од компанијата.

Во тренд…