Собранието денеска избира нови министри и заменици

Собранието денеска ќе ја одржи 49. седница на која на дневен ред е избор на нови министри и заменик-министри во Владата. Трета точка на дневниот ред е предлог-одлуката за распишување оглас за членови на Државната изборна комисија.

Премиерот Зоран Заев до Собранието минатата недела достави предлог-листа за нови министри на која се најдоа Рената Дескоска за министерската позиција во Министерството за правда, за министер за образование и наука е предложен Арбр Адеми, за култура Асаф Адеми и за министер без ресор Бардил Даути. За заменик-министер за надворешни работи е предложен Андреј Жерновски, за заменик-министер за здравство Асим Муса, за заменик-министер за труд и социјална политика Ѓонул Бајрактар и за транспорт и врски Садик Беќири.