Црната листа на Шешељ му „замрзна“ 187 000 долари

На претседателот на Српската радикална партија, Воислав Шешељ, му „замрзнаа“ 187 илјади долари поради тоа што се најде на „црната листа“ на САД. Па така, блокирани му се 70 илјади долари во Сити банката во Порторико, како и 117 илјади долари во австралиска банка.

Сè додека не биде тргнат од црната листа, Шешељ не ќе може да ги подигне средствата, кои, како што тој наведува, ги заработил држејќи предавања и продавајќи книги на српската четничка емиграција.