Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Кога ќе видите од што се прават вашите омилени гумени бонбони, ќе ви се згади животот (Видео)

Знаете ли дека желатинот е неизоставна состојка на бројни гумени бонбони, а малкумина знаат како се произведува оваа безбојна материја.

Ова видео, на кое е прикажан обратниот процес на правење желатин – од финален производ до живи животни на фарма – сè ќе ви разјасни.

Погледнете како се прави желатинот кој се користи за правење слатки, јогурт, сирења, супи, преливи за салати…