Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Бензинот се ближи кон 80-ка, нафтата е над 65 денари – Нови цени на горивата

Поминаа речиси две недели од последната промена на цените на безнините во Македонија, кога имавме поскапување од 2 денари.

Регулаторната комисија за енергетика утре напладне треба да ги соопшти новите цени на безнините во Мкедонија.

Со последното поскапување Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемија за 2 ден/лит во однос на цените утврдени со Одлуката од 15.05.2018 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 73,50 ден/лит, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 54,00 ден/лит.

Малопродажната цена на дизелот ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се зголеми за 2 ден/лит во однос на цената утврдена со Одлуката од 15.05.2018 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 65,00 ден/лит.

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголеми за 2,00 ден/лит во однос на цената утврдена со Одлуката од 15.05.2018 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 75,50 ден/лит.

Малопродажната цена на мазутот М-1 изнесува 34,534 ден/кг.