Секогаш во средиштето на збиднувањата...

МВР во акција: Приведени десет лица по вчерашните немири во Скопје – фрлале со шипки по полицајците, а потоа и молотов коктел кон парламентот

На 13.06.2018 година во периодот од 19.30 до 23.00 часот на ул. „11-ти Октомври“ во Скопје, пред Собрание на Република Македонија се одржал јавен собир. За време на собирот, во 20.30 часот, дел од масата, во која имало и група на лица кои биле маскирани со „фантомки“. кон Собранието и кон кордонот од полициски службеници почнале да фрлаат со шишиња, пиротехнички средства, шипки, конзерви и еден молотов коктел (незапален). Во Полициската станица Центар, поради нарушен јавен ред и мир се приведени 10 лица.

Во тренд…