Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Пронајдени два пиштолa во куќа во Гостивар

Два пиштолa за кои сопственикот не поседувал дозвола била пронајдени во куќа во Гостовар.

„При извршување решение од страна на извршителка при попис на предмети во куќата биле пронајдени два пиштола: „ЦЗ“ во калибар 9 мм со рамка без куршуми и „екол волга“ во калибар 9 мм со рамка без куршуми и еден куршум во калибар 9 мм. За пронајденото оружје Ф.Ј. не поседувал дозвола“, соопшти МВР.

Со потврда за привремено одземени предмети оружјето било одземено за понатамошна постапка. По целосно документирање на случајот, против Ф.Ј. ќе биде поднесена соодветна пријава.

Во тренд…