Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Вака ќе изгледаат новите таблички во Македонија откако ќе се смени името

Премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарско прашање што ќе се случи со имињата на институции, установи, кои во себе ја имаат придавката македонска, македонско (пр. Македонска опера и балет), одговори дека според договорот со Грција тие ќе можат да ја користат придавката, но Владата ќе биде Влада на Република Северна Македонија.

“Но ќе биде македонска Влада. Кодовите ќе бидат МК и МКД, а таблиците на автомобилите ќе бидат НМК за да не провоцираме во Грција“, рече Заев.

Во тренд…