Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заспал под дрво, а кога се разбудил, покрај него лежел ѕвер (Видео)

Иако гепардот е диво животно, ова во целост ќе ве изненади. Изгледа дека некои ѕверови сепак умеат да се однесуваат како домашни миленичиња.

Во тоа се уверил и Долф Волкер кога го запознал овој гепард додека волонтирал во Африка 2014 година.

Во почеток не поминувале многу време заедно, но кога тој се вратил во Африка следната година, пријателството станало нераскинливо.

Еден ден одлучил да се одмори покрај дрво, а потоа се случило нешто неверојатно. Погледнете го видеото: