Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Иднината на претекнувањето камиони: Изум кој ги менува сообраќајните правила (Видео)

Секој возач барем еднаш се обидел да претекне некој голем камион на тешка делница и притоа наишол на бројни проблеми, од кои најголем е видливоста.

Самсунг затоа направил проект „Safety Truck“ кој на едноставен начин овозможува безебдно претекнување на камиони.

Имено, на предниот дел на совите камиони Самсунг исталирал камери кои го снимаат патот пред себе и потоа таа снимка во реално време ја испраќаат на големите екрани поставени на задниот дел на камионите.