Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ова сигурно не го знаевте: Еве како да отстраните загорена храна од тенџере на најлесен начин

Ако ви загори тенџерето, па не знаете како да го исчистите од остатоците, еве идеално решение.

Потребна ви е само обична алуминумска фолија.

Едноставно, наполнете го садот со вода до половина, ставете малку течност за миење садови, а парче алуминиумска фолија згужвајте така што ќе добиете топче.

Потоа со фолијата преминувајте преку загорените места, и тие сами ќе паѓаат.