Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ципрас е првиот премиер кој влезе во Репулика Северна Македонија и изеде македонска салата

-Кога разговаравме да одиме на грчка страна да го потпишеме договорот, јас велев зошто не на наша страна. Идејата за потпишувањето на договорот беше на двете страни. Се јави дилема зошто не на наша страна. Во самиот разговор кога ги потврдивме деталите премиерот Ципрас ми рече Зоран ке одиме и кај вас и ке јадеме македонска салата и тој јадеше македонска салата, со кромид,пипер и домати тоа е македонска салата. Ми рече Ќе бидам првиот премиер кој ке влезе во Репулика Северна Македонија.

Да кога ке се смени уставното. Тој е дел од договорот,тој однос е фер и правичен договор заснован на факти. Граѓаните треба да бидат горди на тоа. -откри Заев детали како течеле преговорите со Ципрас