Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Вакво нешто никој не очекуваше од Амди Бајрам – еве со што ја изненади јавноста

На денешната ратификација на договорот за промена на името на Македонија, Амди Бајрам му реплицираше на својот колега Самка и рече дека не треба да се заборави на другите малцинства во Македонија, и не се само Македонците и Албанците.

-Нормално дека во Македонија не постојат само Македонци и Албанци, постојат и други националности, и мора да се споменат и Ромите кога ќе се дојде до оваа говорница. Ние ромите сме лојални граѓани на Македонија, и јас ќе гласам „ЗА„ договорот за името и сакам да се заблагодарам на Премиерот и на Димитров. Ги повикувам сите Роми во Македонија на реферндум да ја дадат свјата подрша, оптимист сум дека 72 до 75 проценти дека референдумот ќе биде успешен.

Во тренд…