Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Вака поставен вентилатор работи подобро од клима уред

Ако сакате да ја разладите собата во која спиете, а немате клима-уред, вентилаторот свртете го да дува кон прозор.

Иако делува нелогично да дува кон надвор, вентилаторот на овој начин оптимално ќе ја разлади просторијата во текот на ноќта.

Имено, кога вентилаторот дува кон надвор, го изнесува топлиот воздух од собата и го заменува со свеж воздух од надвор.

Секако, имајте на ум дека ова важи само за ноќите кои се пријатни и значително постудени од температурата во собата.