Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Една капка и готово! Ова домашно средство како од шега ги чисти маснотиите и дамките од шпоретот

 

Ако не знаете како да излезете на крај со наслагите нечистотии и дамките на шпоретот постои едноставно и практично решение.

Ова средство навистина чисти подобро од било кое купечко, а притоа не содржи опасни хемикалии ниту ќе ве чини многу пари. Сè што ви е потребно се следните три ситници: памучна крпа, стара четка за заби или жица за рибање и алкохол.

Доволно е алкохолот да го нанесете на крпа и со неа да го избришете шпоретот или рерната. Исто така, ако површините се многу валкани, подобро да ги пропрскате со алкохол, да оставите да отстои, а потоа да избришете со крпа.

Доколку дамките не исчезнат, повторно посипете алкохол по истите, а потоа со жица или четка за заби истријте, а потоа избришете.

Овој метод е многу лесен и проверено дава резултати – вашата кујна ќе блеска!