Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Само за најхрабрите: Прошетката по овој мост е како чекорење на воздух (Видео)

Ако е вистина дека соочувањето со сопствените стравови помага кај лечење на фобиите, Кина е идеално место да ја победите фобијата од височина.

По висечкиот стаклен мост во Хонгјаг кој се наоѓа во покраината Хебеи, а отворен е за јавноста кон крајот на минатата година, адреналинска прошетка во облаците нуди и стаклениот мост обликуван како потковица.

Новиот мост на висина од 360 метри се шири на 30 метри од работ на карпа на планината Фукси.

За изградбата потрошени се 300 тони челик и 150 стаклени плочи.

Посетителите тврдат дека чувството при прошетка на мостот е како чекорење на воздух.