Ердоган вети нова етапа за развојот на Турција

Турскиот претседател, Реџеп Тајип Ердоган вети дека неговата инаугурација ќе отвори нова етапа за неговата земја.

„Во понеделник, на 9-ти јули, ќе се одржи церемонијата на инаугурација, по што државата ќе влезе во нова фаза на развој. Ќе ја издигнеме Турција нагоре, решавајќи ги структурните економски проблеми, а ќе започнеме со дефицитот, инфлацијата и високите камати“, изјави Ердоган пред парламентарната група на владејачката Партија на правдата и развојот.

Пратениците на новизбраниот турски Парламент, денеска на конститутивна седница положија свечена заклетва, со што започна нивниот мандат по изборите што се случија на 24 јуни во Турција.