Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Неверојатно видео прикажува како мачките претчувствуваат земјотрес (Видео)

Животните можат да претчувствуваат потрес така што ги чувствуваат хемиските промени во подземните води непосредно пред самиот удар, наведуваат стручњаците.

Оваа неверојатна снимка која е забележана во Јапонија тоа и го покажува.

Имено, дваесетина мачки кои се наоѓаат во просторија наменета за нив, се испаничиле пред силниот земјотрес кој го погодил градот Осака.