Секогаш во средиштето на збиднувањата...

(Видео) Ракоплескање и славење пред пештерата во Тајланд

Со ракоплескање и овации собраните пред пештерата во Тајланд го прославија крајот на успешната мисија за спасување на 12-те момчиња и нивниот тренер кои од 23 јуни беа заглавени во пештерата во Тајланд.

Тајландската морнарица потврди дека во пештерата по спасувањето на 12-те деца и нивниот тренер и понатаму се наоѓаат тројца нуркачи и лекарот кој се грижеше за младите фудбалери во текот на претходните денови.