Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ВИДЕО: Снимка од извлекувањето на децата која ја замрзнува крвта – напнато до последна секунда

Тајландската полиција објавила снимка која го покажува целиот напор на спасувачите и условите во кои работат.

На снимката се гледа како нуркачите на нсилка ги провлекуваат момчињата низ тесните тунели, внимавајќи на нивната безбедност.

Секое момеч има нуркачка маска и за неа се грижат двајца спасувачи, од кои едниот му ја носи боцата со кислород.

После минување на страшниот тунел од камени ѕидови, спасувачите стигнуваат и до најопасниот дел на пештерата кој е тесен 45 сантиметри.

ခေလးေတြအျပင္ကိုဒီလိုထုတ္လာတာတဲ့

Gepostet von Ko Aung Min am Sonntag, 8. Juli 2018