Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Дури откако ќе го погледнете ова видео ќе ви биде јасно колку беше опасна акцијата за спасување на децата на Тајланд (Видео)

Тајландска телевизија објави снимка која го покажува целиот напор на спасувачите и условите во кои работеа.

На снимката се гледа како спасувачите на носилки ги провлекуваат момчињата низ тунелите, внимавајќи на нивната безбедност.

Секое момче има маска и за него се грижат двајца спасувачи, од кои еден му носи боца со кислород.

По проаѓањето низ тунелите од камени ѕидови, спасувачите стигнуваат и до најопасниот дел од пештерата кој е широк само 45 см.