Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Обединети за Македонија: Поканата од НАТО треба да биде стимул за исполнување на условите

Партијата Обединети за Македонија го поздрави добивањето покана за членство во НАТО.

„Ја поздравуваме одлуката за отпочнување преговори за приклучување на Република Македонија кон алијансата, нагласуваме дека Република Македонија вложи огромен напор, помина долг пат, но овој успех не смее да биде занемарен“, велат од партијата.

Секако, се додава во сопштението, дека прогресот не застанува овде. „Напротив, ова треба да биде најсилниот стимул за исполнување на конечните услови до конечниот триумф. Македонија во НАТО, рамо до рамо со најголемите и најмоќните“, велат од ОМ.