Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Општина Кисела Вода: За осум месеци се асфалтирани голем број улици

Општина Кисела Вода со реакција дека за осум месеци се асфалтирани 12 000 метри квадратни, а биле поплочени 1 000 метри квадратни.

„Во насока на објективното информирање на јавноста, сакаме да реагираме на прилогот кој е објавен на вашата страница под наслов ‘Катастрофалната состојба на улица зад ‘Тутунски комбинат’ Имено, наспроти вашите тврдења дека локалната самоуправа не презела ништо за подобрување на патната инфраструктура, сакаме да ве информираме дека во овој 8-месечен период се асфалтирани 12 000 метри квадратни, додека со павер елементи се поплочени 1 000 метри квадратни.

Долг е списокот на улиците кои беа опфатени со градежни зафати, но ќе ги издвоиме следните: Целосно се реконструирани Сердарот во селото Драчево, улицата Саса 32 во Пинтија, Борис Трајковски, крак 34 во Стаклара, Борис Трајковски крак 20, крак 2, крак 15, крак 22 во селото Усје, улицата Локов и улицата Пушкинова во Кисела Вода, голем дел од улицата Јабланица во Пинтија. Со павер елементи ја поплочивме Киро Фетак 1, крак 5 и крак 9, Малешевска 1 , крак 4, за што ќе посведочат и многу од задоволните жители на Општината.

Сепак, сакаме да посочиме дека се работи за општина која опфаќа многу голема територија, од која голем процент се работи за рурална средина. Се работи по определен план и со голема динамика, но реално не може сите улици и во сите делови на општината да бидат едновремено реконструирани. Ве информираме и дека посочената улица Улоф Палме, или по ново крак од Иван Козаров, влегува во опфатот на бул. Македонија, што е под надлежност на град Скопје“, пишува во реакцијата.