Секогаш во средиштето на збиднувањата...

В сабота и в понеделник прскање против ларви од комарци во Скопје

Град Скопје најави дека во наредниот период ќе изврши прскање против ларви од комарци на подрачјето на главниот град.

„Авионската дезинсекција на подрачјето на град Скопје против ларви од комарци ќе се изврши на 14.7.2018 (сабота) во раните утрински часови. Терестричната дезинсекција на подрачјето на град Скопје против ларви од комарци ќе се изврши на 16.7.2018 (понеделник) во текот на денот“, соопшти Град Скопје.

Од прес-службата на Градот додаваат дека доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, таа ќе се изврши првиот нареден ден кога ќе бидат поволни временските услови, и тоа во истиот термин.

Град Скопје ги потсети пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.