(Видео) Шекеринска: Македонија ќе влезе во НАТО идната година ако одлучуваат граѓаните, а не политиканството

Податоците за тоа колку пари се потрошени за прославата ќе бидат достапни од понеделник. Ние ништо не криеме, не држиме само пресови, туку даваме информавии, рече министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, која вечерва е дел од прославата поради поканата на НАТО.

На прашањето кои се поголеми ѕвезди, дали политичарите кои дојдоа и се сликаа со присутните или музичарите, Шекеринска рече дека музичарите се на сцената, а тие пред неа и важно е да се забавуваат сите.

За тоа кога Македонија ќе влезе во НАТО, Шекеринска вели идната година, доколку се даде шанса на граѓаните да одлучуваат, а не на политиканството.

Покрај Шекеринска, присутни на прославата во Градскиот парк во Скопје, се и министерот за надворешни работи, Никола Димитров, поранешниот министер за култура Роберт Алаѓозовски, пратеници и други. Исто така беа забележани и американскиот и италијанскиот амбасадор Џес Бејли и Карло Ромео.

(Makfax)

Во тренд…