Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Џејмс Матис: Земјите што купуваат руско оружје заслужуваат санкции

фото Pixabay

Американскиот секретар за одбрана Џејмс Матис, рече дека поддржува наметнување на санкции против земјите што купуваат воена опрема од Русија.

„Русија мора да ги почуствува последиците од нејзиното агресивно, дестабилизирачко однесување и незаконска окупација на Украина“ рече Матис.

Тој додаде дека САД во моментов соработуваат со своите партнери за да ги избегнат активностите кои би можеле да доведат до санкции.

Во тренд…