Артикли

Дебел сум, укинете ми ја смртната казна

Осуденикот на смртна казна 53 годишниот Роналд Пост, преку своите адвокати побарал да му биде укината смртната пресуда затоа што е премногу дебел.

 

Пост тврди дека тежи 217 килограми додека пак затворската управа тврди дека тежи 179 килограми.

Од друга страна масата на извршување на смртната казна била тестирана на припадник од обезбедувањето кој има 190 килограми и таа ја издржала неговата тежина.

Неговите адвокати тврдат дека постои значителен ризик секој обид да биде погубен да резултира со сериозна физичка и психолошка болка за него, и извршувањето на смртната казна да се претвори во тортура.

Смртната казна треба да биде извршена на 16 јануари 2013 година. 

    

   


За нас...

Импресум | Маркетинг | Контакти

Издавач : МЕДИАФАКС

Copyright © 2011 - 2014 Sky News - новинска агенција 

- политика за приватност :: услови за користење -

Вестите на интернет страницата на новинската агенција Sky може да се користат исклучиво за лично информирање.  

Site Meter.