СИРА – КАБЕРНЕ

СИРА – КАБЕРНЕ од Сковин е квалитетно суво црвено вино, куве од сортите сира и каберне совињон.

Овие две благородни сорти на грозје одгледани на јужните падини на Водно даваат вино со единствен стил. Структурата на каберне и богатството на овошната и зачинската арома на сира, го прават ова вино исклучително богато, полно, питко, привлечно и вистинско искушение за усните. Се служи на температура 16 – 18◦C со говедско, јагнешко и паткино месо.