ТЕМЈАНИКА од Сковин

ТЕМЈАНИКА од Сковин е бело суво вино, кое се одликува со зеленкаста боја. Поседува комплексни овошни ароми, како и ароми на бозел, босилек и темјан. На вкус е овошно, свежо и хармонично, со богат екстракт. Поради интензивните ароми, ова вино е типично десертно вино.

 

Се служи на температура 8 – 100С, најдобро е да се комбинира со десерти и тоа со чоколадни торти со преливи од ситно зрнесто овошје. Може да се служи и како аперитив, лесно комбинирано со суво овошје и јаткесто овошје.