В недела во Охрид ќе се одржи фестивалот „Канеофест 2017“

Фестивалот „Канеофест 2017“ на 2 јули ( недела) со почеток во 21 часот ќе го одржи своето 16-то издание, и оваа година во организација на Телевизија Морис.

 

За прв пат оваа година фестивалот добива локација во центарот на градот, на градското пристаниште, непосредно во близина на споменикот „Фаќач на крст“,што значи дека фестивалот ќе биде отворен за сите посетители.

Фестивалот е од натпреварувачки карактер. Ќе бидат изведени над 30 новокомпонирани македонски забавни и народни мелодии, од кои ќе бидат одбрани најдобрите,од страна на стручното жири,ама и присутната публика ќе има можност да гласа по пат на бодување,како би биле одбрани најдобрите композиици според публиката.

„КанеоФест“ 2017 е поддржан од Општина Охрид.

 

Loading...