УРНЕБЕСНО: Погледнете ја оваа кражба со „рачен“ пиштол (ВИДЕО)

Дека за грабеж понекогаш не треба ниту оружје докажа овој непознат маж кој ограбил продавница во Калифорнија со рака која, скриена под кошула, „глумела“ пиштол.

 

Облечен во кратки панталони, со шешир на глава им се заканил на вработените и им украл 300 долари.

- Извади ги сите пари и дај ми ги, се заканил крадецот.

Полицијата одлучи да објави снимка од кражбата која се случила 16 ноември минатата година. Желбата им е да го идентификуваат крадецот.