ЦЕЛОСНО БЕСПЛАТНО: Земете неколку шишиња и една табла и направете КЛИМА УРЕД! (ВИДЕО)

Eco-Cooler е едноставен изум кој можете да го направите и сами, а кој ќе ја намали температурата за 9 степени во просторијата во која престојувате.

 

Во шест чекори можете да го направите овој ефикасен систем за разладување на куќата:1. Соберете повеќе големи пластични шишиња (најдобри се оние кај кои разликата помеѓу ширината на чепот и ширината на шишето е најголема)

2. Измерете го прозорот за кој сакате да го направите овој уред, земете дрвена табла, а потоа направете прегради за да ги ставите шишињата.

3. Избушете дупки со големина на чеповите на шишињата.

4. Шишињата пресечете ги на половина.

5. Отстранете го горниот дел од чепот.

6. Чепот провлечете го низ дупката, а потоа зацврстете.

Loading...