НЕ ГИ ФРЛАЈТЕ ИСКОРИСТЕНИТЕ КЕСИЧКИ ОД ЧАЈ: Искористете ги во домот на неколку генијални начини

Откако ќе го испиете вашиот омилен чај, не ја фрлајте кесичката. Искористете ја на бројни начини во својот дом или во козметички ритуали кои го подобруваат изгледот на кожата и косата.

 

1. Иритации на кожата, изгореници, убоди од комарци

Натопете ја во вода кесичката чај и нанесете ја на местото кое треба да го третирате како би се решиле од воспаление. Овој трик можете да го искористите како би ги намалиле отоците околу очите.

2. Непријатна миризба во обувките

Исушените кесички од чај ставете ги во обувките преку ноќ. Тие ќе ги отстранат непријатните миризби.

3. Миризбата од фрижидерот

Неколку кесички чај ставете во пластичен сад и ќе ја отстранат лошата миризба од фрижидерот.

Останатите трикови погледнете ги во видеото:

 

Loading...