Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија

Кај депониjата Алинци во Прилеп ќе никне првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија.

Повеќе: Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија

Од 6 наутро повторно се вадеа плочките на Кејот

Утрово околу 5.45 часот продоложи изградбата на спорната сообраќајница која ќе го пресече шеталиштето на Кеј 13 Ноември за која Општина Центар на 19 март донесе забрана за градба. Педесетина работници почнале да ги вадат плочките. На Кејот пристигнала полиција и акцијата е сопрена.

Повеќе: Од 6 наутро повторно се вадеа плочките на Кејот

Апел до сите учесници во сообраќајот за внимателно, дисциплинирано, совесно и одговорно учество во сообраќајот

Советот за безбедност во сообраќајот во Општина Охрид апелира до сите учесници во сообраќајот за внимателно, дисциплинирано, совесно и одговорно учество во сообраќајот и максимално почитување на сообраќајните правила и прописи.

Повеќе: Апел до сите учесници во сообраќајот за внимателно, дисциплинирано, совесно и одговорно учество во...

Туск: Прво да завршиме со минатото, па ќе разговараме за идните односи со Лондон

Пред да ја разгледаме иднината, прво треба да завршиме со минатото, стои во поканата на претседателот на Европскиот совет Доналд Туск, испратена до владините лидери на земјите членки на ЕУ, во пресрет на заседанието посветено на заминувањето на Велика Британија од Унијата.

Повеќе: Туск: Прво да завршиме со минатото, па ќе разговараме за идните односи со Лондон

Отфрлена иницијативата за распишување на референдум во Валандово

Советот на општина Валандово со седум гласа „за“ и осум гласа „воздржани“, ја отфрли иницијативата за распишување на референдумот за работа на рудникот „Казандол“, информираат од иницијативата за „Спас на Валандово“.

Повеќе: Отфрлена иницијативата за распишување на референдум во Валандово

По Кочанска загадена и Оризарска река

По загадувањето на Кочанска река кај село Горни Подлог со непозната материја со лош мирис, од денеска е забележано загадување и на Оризарска река кај село Грдовци.

Повеќе: По Кочанска загадена и Оризарска река

Во Охрид за празникот најбројни ќе бидат туристите од Турција и од Западна Европа

Велигденската атмосфера во Охрид, како што најавуваат хотелиерите, ќе се повтори и за претстојниот продолжен првомајски празничен викенд. Освен домашните туристи, се очекуваат туристи од Германија, Шведска, Хрватска, Норвешка.

Повеќе: Во Охрид за празникот најбројни ќе бидат туристите од Турција и од Западна Европа

Страница 1 од 63