Франција утре добива влада

Франција утре ќе добие нова влада, еден подоцна од планираното, соопшти канцеларијата на францускиот претседател Емануел Макрон.

 

Во соопштението се наведува дека одложувањето се случува за да бидат сите министри детално проверени и да биде утврдено дека нема судир на интереси.

Loading...