Протест за одбрана на Лагадин

Пред градилиштето на спорниот хотел во населба Лагадин и во непосредна близина на планираната локација за Медитеранска плажа, група револтирани граѓани ќе го „чествува“ Илинден со „пригоден“ протест за одбрана на Лагадин и охридското крајбрежје од понатамошна урбанизација и девастација.

Повеќе: Протест за одбрана на Лагадин

Викендов во Скопје прскање против комарци

Авионската и терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје против возрасни форми на комарци ќе почне на 5 август, авионско, и на 6 август терестрично.

Повеќе: Викендов во Скопје прскање против комарци

Легализирани 74 дивоградби во Општина Кисела Вода

Градоначалникот на Општина Кисела Вода денес додели 74 решенија за легализација на дивоизградени објекти. Со тоа, од досега поднесените 13.855 барања, бројот на легализирани бесправно изградени објекти се искачи на 5.561.

Повеќе: Легализирани 74 дивоградби во Општина Кисела Вода

Некои од корисниците на Шуто Оризари и Петровец утре ќе останат без струја

Центарот за управување со кризи соопшти дека некои од корисниците во општините Шуто Оризари и Петровец утре ќе останат без електрична енергија.

Повеќе: Некои од корисниците на Шуто Оризари и Петровец утре ќе останат без струја

Дебар без вода по повеќе од пет часа

Градот Дебар кој се снабдува со вода за пиење од водоводот Росоки –Дебар и оваа лето има проблеми со водоснабдувањето. Поголемиот дел од градот дневно нема вода за пиење по повеќе од пет часа. Најтешка е состојбата во населбите Венец 1 и Венец 2 , Центарот како и во некои други населби во градот.

Повеќе: Дебар без вода по повеќе од пет часа

В понеделник во Скопје прскање против комарци од земја

Град Скопје соопшти дека терестичната дезинсекција (од земја) против ларви од комарци на подрачјето на Скопје ќе се реализира в понеделник во период од 7 до 17 часот.

Повеќе: В понеделник во Скопје прскање против комарци од земја

Општина Центар ќе го казни БЕГ за раскопаните улици и тревници

Општина Центар ќе ја казни „Балкан Енерџи Груп“ поради штетата што ја остави зад себе на улиците „Народен Фронт“ во Капиштец и „Ѓуро Ѓоновиќ“ во Маџир Маало, по интервенцијата на топлинската мрежа.

Повеќе: Општина Центар ќе го казни БЕГ за раскопаните улици и тревници

Ќе се реконструира уште една улица во Бутел

Градот Скопје ги продолжува инвестициите во комуналната инфраструктура на територијата на општина Бутел. Aктивно се работи на реализацијата на првата фаза од капиталниот проект за изградба на бул. „Христијан Тодоровски Карпош“, од минатата недела се реконструира улицата „Втора македонска бригада“, а денеска започна реконструкцијата на улицата „Александар Урдаревски“.Оваа сообраќајница ќе се реконструира од крстосницата со улица „Бутелска“ до крстосницата која води кон влезот во гробиштата Бутел.

Повеќе: Ќе се реконструира уште една улица во Бутел

Страница 2 од 14