Градот не се откажува: Повторно се вадат плочките од улицата на Кејот

Градот Скопје продоложува со изградбата на спорната сообраќајница која ќе го пресече шеталиштето на Кеј 13 Ноември за која Општина Центар на 19 март донесе забрана за градба. Работници почнале повторно да ги вадат плочките. Пред неколку дена на Кејот пристигна полиција и акцијата беше сопрена. Според фотографиите објавени на социјалните медиуми, активностите се стигнати до „Ајриш Паб“.

Повеќе: Градот не се откажува: Повторно се вадат плочките од улицата на Кејот

Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија

Кај депониjата Алинци во Прилеп ќе никне првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија.

Повеќе: Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија

Од 6 наутро повторно се вадеа плочките на Кејот

Утрово околу 5.45 часот продоложи изградбата на спорната сообраќајница која ќе го пресече шеталиштето на Кеј 13 Ноември за која Општина Центар на 19 март донесе забрана за градба. Педесетина работници почнале да ги вадат плочките. На Кејот пристигнала полиција и акцијата е сопрена.

Повеќе: Од 6 наутро повторно се вадеа плочките на Кејот

Апел до сите учесници во сообраќајот за внимателно, дисциплинирано, совесно и одговорно учество во сообраќајот

Советот за безбедност во сообраќајот во Општина Охрид апелира до сите учесници во сообраќајот за внимателно, дисциплинирано, совесно и одговорно учество во сообраќајот и максимално почитување на сообраќајните правила и прописи.

Повеќе: Апел до сите учесници во сообраќајот за внимателно, дисциплинирано, совесно и одговорно учество во...

Страница 14 од 14