Ветер со брзина од 100 километри на час предизвика ХАОС ВО ШТИП!

Силниот ветер што од синоќа во Штип дува со брзина од 100 километри на час, искрши дрвја и гранки, соголи покриви, главно на стари и напуштени куќи, урна билборди, а штипјани ги остави без сон. Од силината на ветерот има искинати кабли од електричниот систем.

Повеќе: Ветер со брзина од 100 километри на час предизвика ХАОС ВО ШТИП!

Почна пролетната дератизација во Општина Аеродром

Деновиве во Општина Аеродром почна пролетната дератизација.

Повеќе: Почна пролетната дератизација во Општина Аеродром

Сите се собраа на едно место – Охрид полн со туристи за најголемиот христијански празник Велигден

Велигендските празници и продолжениот викенд беа повод за многу странски и домашни туристи да го посетат македонскиот Ерусалим. Речиси и да не може да се најде сместување низ центарот на Охрид.

Повеќе: Сите се собраа на едно место – Охрид полн со туристи за најголемиот христијански празник Велигден

Привремен сообраќаен режим на дел од улицата Никола Карев

Градот Скопје ги информира граѓаните дека во деновите од претстојниот викенд (сабота, 15.04.2017 година и недела, 16.04.2017 година) на дел од улицата Никола Карев, на крстосницата со булеварот Трета македонска бригада, ќе се изведува прекоп за поставување подземни инсталации.

Повеќе: Привремен сообраќаен режим на дел од улицата Никола Карев

Граѓаните на Карпош со помош за ранливите категории граѓани

Со хуманитарни пакети, до збогатување на велигденската трпеза во домовите на социјалните семејства. Општина Карпош ги подели пакетите кои хуманите луѓе, градинките и основните училишта ги донираа за своите сограѓани. Градоначалникот Стефчо Јакимовски со желба бројот на вакви семејства да се намалува.

Повеќе: Граѓаните на Карпош со помош за ранливите категории граѓани

ЈЗУ„Здравствен дом Скопје„: За време на празниците ќе работат Поликлиниките и службата за Итна помош

Во текот на престојните празнични денови службите на Здравствен дом Скопје ќе обезбедуваат 24 часовна здравствена заштита преку дежурните ноќни пунктови (Поликлиникте Идадија ,Ченто, Чаир, Ѓорче Петров, Бит пазар, Јане Сандански, Шуто Оризари, Драчево).

Повеќе: ЈЗУ„Здравствен дом Скопје„: За време на празниците ќе работат Поликлиниките и службата за Итна помош

Нова герила акција – Огромно гнездо во Скопје

Новата уметничка акција насловена како „Поддршка за птиците во Скопје“ има за цел во овие предвелигденски денови да алармира на се поголемиот број исечени дрвја во градот.

Повеќе: Нова герила акција – Огромно гнездо во Скопје

Училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ со нова опрема ќе штети енергија

Со нови модерни комбинирани бојлери и дополнителна техничка инсталација Државното училиште за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ од Скопје ќе штети енергија и ќе овозможи подобри услови за своите штитеници.

Повеќе: Училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ со нова опрема ќе штети енергија

Општина Центар ги избра најдобрите бизнис планови за млади претприемачи

Шест проекти – бизнис планови од млади претприемачи кои конкурираа во рамките на проектот на општина Центар, “Месец на претприемништво“, се наградени од општината со парични награди во висина од 25.000 денари поединечно.

Повеќе: Општина Центар ги избра најдобрите бизнис планови за млади претприемачи

Континуирано чистење на каналите во Општина Илинден

Со цел да обезбеди проточност на каналската мрежа, Општина Илинен во координација со АД Водостопанство на Република Македонија-подружница „Скопско Поле“-Скопје континуирано ги чисти отворените одводни канали што се наоѓаат на територијата на Општината.

Повеќе: Континуирано чистење на каналите во Општина Илинден

Страница 3 од 63