Општина Центар ќе ја урива челичната конструкција на кафулето „Бастион“

Општина Центар распиша јавна набавка за избор на фирма која ќе го изврши уривањето на челичната конструкција на кафулето „Бастион“, изградена без градежна дозвола.

Повеќе: Општина Центар ќе ја урива челичната конструкција на кафулето „Бастион“

Прва заедничка средба на Советите на Дебар и Пешкопеја

Поинтензивната соработката и единството на Дебар и Пешкопеја се во интерес на развојот на двете локални власти на двете страни на границата, и тие не се вперени против никого.

Повеќе: Прва заедничка средба на Советите на Дебар и Пешкопеја

Германската полиција пронајде 384 кг кокаин во гајби со банани

Германската полиција соопшти дека открила 384 килограми супстанца за која се сомнева дека е кокаин, скриен во кутии со банани.

Повеќе: Германската полиција пронајде 384 кг кокаин во гајби со банани

Експерти на УНЕСКО од денеска во инспекција на Охрид

Експертска група на УНЕСКО доаѓа вo Охрид, каде ќе извршат увид на дел од почнатите градби и планираните објекти покрај брегот на Охридското Езеро.

Повеќе: Експерти на УНЕСКО од денеска во инспекција на Охрид

Центар ги казни „Бруклински“ и „Че“ поради бучава

Инспектор од општина Центар издаде решение ги казни бистро „Бруклински“ на улица „Орце Николов“ и кафе „Че“, спроти Универзална сала. Во бистрото „Бруклински“ е констатирана двојно повисока бучава од дозволената, а мерењето во двата објекта е извршено со прецизен модуларен анализатор на звук. Граѓаните се жалеа на бучавата бидејќи објектите се во станбена зона и мерењето на бучавата е извршено по 23 часот.

Повеќе: Центар ги казни „Бруклински“ и „Че“ поради бучава

Гевгеличани излегуваат на референдум: Ќе се изјаснуваат за или против отворање на рудници

19 300 граѓани на Гевгелија на 23 април ќе се изјаснуваат на референдум, за прашањето „Дали сте за или против отворање нa рудници на металични суровини кај Коњско“. Одлуката за распишување на референдум ја донесе Советот на општина Гевгелија на синоќешната седница.

Повеќе: Гевгеличани излегуваат на референдум: Ќе се изјаснуваат за или против отворање на рудници

Се градат повеќе тротоарни површини во Прилеп

Започна изградбата на повеќе тротоарни површини со бекатон плочки во Прилеп. Досега се завршени дел од тротоарите на улицата „Браќа Миладиновци“ или поранешна „Војводинска“, наспроти црквата Света Петка во населбата Точила, а моментално се работи на тротоарите на улиците „Егејска“ и „Орде Чолеа“ во населбата Варош, информираа во четвртокот од Општината.

Повеќе: Се градат повеќе тротоарни површини во Прилеп

Повик за доставување на иницијативи за изработка на нови или изменување на старите ДУП-ови во Кисела Вода

Општина Кисела Вода објави јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на нови или изменување и доплнување на постоечките урбанистички планови.

Повеќе: Повик за доставување на иницијативи за изработка на нови или изменување на старите ДУП-ови во...

Спортските и детските игралишта низ општина Аеродром во ново руво

Општина Аеродром почна со поправка на спортските и детските игралишта на целата територија на општината, вклучувајќи ги и игралиштата во основните училишта.

Повеќе: Спортските и детските игралишта низ општина Аеродром во ново руво

Изготвена брошурата „Граѓански буџет на општина Центар“ – граѓаните ќе знаат на што се трошат парите

Општина Центар ја изготви брошурата „Граѓански буџет на општина Центар“, со кој граѓаните ќе имаат увид за што се трошат нивните пари.

Повеќе: Изготвена брошурата „Граѓански буџет на општина Центар“ – граѓаните ќе знаат на што се трошат парите

Страница 4 од 63