Без струја делови на Волково, Кисела Вода, Матка, Шуто Оризари, Ѓорче Петров…

Повеќе делови во скопско и околината во петок ќе останат без струја.

Повеќе: Без струја делови на Волково, Кисела Вода, Матка, Шуто Оризари, Ѓорче Петров…

ЈСП од следната година ќе започне со набавка на електрични автобуси

Набавката на 50 електрични автобуси, односно 20 зглобни автобуси кои имаат капацитет за најмалку 150 патници и 30 минибуси на електричен погон, ќе започне на почетокот на следната година.

Повеќе: ЈСП од следната година ќе започне со набавка на електрични автобуси

Без струја делови на Катланово, Кондово, Бунарџик…

Поради технички зафати во електро-мрежата, во среда без електрична енергија ќе останат делови на Катланово, Кондово, Бунарџик…

Повеќе: Без струја делови на Катланово, Кондово, Бунарџик…

Засадени дрвца во паркот во Ново Лисиче

спроведува по 17-ти пат, а градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, директорот на ЈП „Македонски шуми“, Жарко Караџовски, претставници од здружението на граѓани „Ден на дрвото- засадија ја својата иднина“ и граѓани садеа садници во новиот парк во Општина Аеродром.

Повеќе: Засадени дрвца во паркот во Ново Лисиче

Засадени дрвца за Денот на дрвото во Прилеп

На територијата на градот Прилеп се засадија повеќе различни видови на дрвја и листопадни и зимзелени, во рамки на традиционалната манифестација „Ден на дрвото – засадија својата иднина“, која се одржува по 17-ти пат.

Повеќе: Засадени дрвца за Денот на дрвото во Прилеп

Без електрична енергија утре ќе бидат делови од Центар, Чаир и од Шуто Оризари

Без електрична енергија утре ќе бидат делови од општините Центар, Шуто Оризари, Петровец и Чаир.

Повеќе: Без електрична енергија утре ќе бидат делови од Центар, Чаир и од Шуто Оризари

Без вода високата зона во Аеродром, Лисиче и Кисела Вода

Жителите на скопските населби Аеродром, Лисиче и Кисела Вода, од повисоките катови, во петок ќе останат без вода поради поправка на дефект на цевка.

Повеќе: Без вода високата зона во Аеродром, Лисиче и Кисела Вода

Почна обновата на браната „Мавровица“ кај Свети Николе

Почна санацијата на браната „Мавровица“ во близина на Свети Николе, проект кој се одвива во рамките на Програмата на ЕУ за санација на штетите од поплавите и чини 175.000 евра, а предвидува целосна реконструкција на низводната косина на браната и санација на други оштетени делови.

Повеќе: Почна обновата на браната „Мавровица“ кај Свети Николе

Страница 6 од 55