ФОТО ВРИЕ ОД ТУРИСТИ НИЗ ПРЕСПА - Дали повторно убавата Преспа им ги собра туристите на скапиот Охрид

Илјадници туристи викендов го поминаа на Преспанското крабрежје. Преполни беа плажите во Долно Дупени, Сливница, Претор, Отешево и Стење.

Повеќе: ФОТО ВРИЕ ОД ТУРИСТИ НИЗ ПРЕСПА - Дали повторно убавата Преспа им ги собра туристите на скапиот...

Премиерот Груевски денеска ќе пушта пат и водовод во Елшани

Претседателот на Владата, Никола Груевски и охридскиот градоначалник Никола Бакрачески денеска, свечено, ќе го отворат новиот асфалтиран пат и ќе го пуштат во употреба новиот водоводен систем во надезерското село Елшани.

Повеќе: Премиерот Груевски денеска ќе пушта пат и водовод во Елшани

Меѓународен семинар за македонски јазик, лингвистика и култура во Охрид

Утре, во Конгресниот центар на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (УКИМ) во Охрид, свечено ќе биде отворена 48. по ред летна македонистичка школа, Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура, кој ќе трае до 27 јуни.

Повеќе: Меѓународен семинар за македонски јазик, лингвистика и култура во Охрид

Струмица ќе гради спомен-обележје за загинатите пилоти на МВР

Општина Струмица в понеделник, на седница на Совет, ќе одреди локација на која треба да се постави спомен-обележје посветено на загинатите пилоти на МВР, Драги Мицев, Марјан Трајковиќ, Тоде Орешков и Иљо Лопатички, кои животот го загубија во хеликоптерска несреќа минатата година.

Повеќе: Струмица ќе гради спомен-обележје за загинатите пилоти на МВР

2.000 деца на бесплатен одмор во струшкото одморалиште „Мајски цвет“

Оваа летна сезона, вкупно 2.000 деца од семејства со социјален ризик ќе престојуваат на бесплатен подмор во струшкото одморалиште „Мајски цвет“. Првата група деца летувалци во рамки на проектот „Бесплатен одмор и рекреација на децата од семејства во социјален ризик“ ќе пристигне во струшкото одморалиште кон крајот на месецов.

Повеќе: 2.000 деца на бесплатен одмор во струшкото одморалиште „Мајски цвет“

ИНФОРМАТИВНИ СРЕДБИ: Во Јавна установа Меѓуопштински центар за социјална работа во Шуто Оризари

Проектниот тим на проектот „Пристап до правда во Македонија“, проект кој се спроведува од страна на Македонско здружение на млади правници (МЗМП) Скопје, Национален Ромски Центар (НРЦ) Куманово, Младински културен Центар (МКЦ) Битола, Едукативно-хуманитарна организација (ЕХО) Штип, Избор Струмица и Здружение на граѓанско општество 8-ми Септември Скопје, во координација на Фондација Отворено општество - Македонија, организира и спроведува информативни средби во Јавната установа Меѓуопштински центар за социјална работа - Шуто Оризари.

Повеќе: ИНФОРМАТИВНИ СРЕДБИ: Во Јавна установа Меѓуопштински центар за социјална работа во Шуто Оризари

Денеска почнува „Баскерфест“

Меѓународниот и мултикултурен фестивал „Баскерфест“ почнува денеска на плоштадот Филип Втори во Скопје. Јубилејното 10. издание ќе трае до 13 јули и ќе се одржува низ 14 градови во Македонија.

Повеќе: Денеска почнува „Баскерфест“

НВО-секторот се спротиставува на изградбата на експресниот пат Охрид – Пештани

Во функција на изградбата на експресниот пат Охрид – Пештани, Европската банка за обнова и развој, како финансиер на предложениот проект, во Охрид организираше серија консултативни состаноци со невладиниот сектор и со локалната власт.

Повеќе: НВО-секторот се спротиставува на изградбата на експресниот пат Охрид – Пештани

Страница 57 од 58